perjantai 29. marraskuuta 2013

Rästihommia

Pidän kotona olemisesta; tykkään puuhailla kaikenlaista- leipoa ja askarrella. Tykkään myös suurimmasta osasta kotitöitä- tai ainakin ne ovat ihan siedettäviä. Sitten on niitä toisenlaisia askareita. Niitä, joiden tekemistä lykkää niin pitkään kuin mahdollista. Joiden tekemättä jättämiselle keksii enemmän kuin mielellään erinäisiä syitä. Tekosellaisia.
Mulle ikkunoiden pesu on sellainen elämää suurempi ponnistus. Ja tiedän- ei se sitten niin paha ole kun siihen ryhtyy. Mutta se aloittamisen vaikeus. Huoh. Sama taitaa päteä näihin muihinkin hankaliin hommiin.Vaatehuoneen perusteellinen siivous. Valokuvien teettäminen ja sitten vielä järjestely. "Tärkeiden" papereiden läpikäynti (laatikosta jossa mm. päiväkerhon kevään ajan ohjelma vuodelta 2011). Lasten säästettyjen "niiden suloisimpien" piirustusten ja askartelujen läpikäynti- tuon tein juuri ja aloittaessani mietin että on se hyvä kun kävin ne kuitenkin viimeksi läpi korkeintaan puoli vuotta sitten. Totuus paljastui päivämääristä. Aikaa oli kulunut kaksi vuotta ja rapiat. Vanha suomalainen sananlasku on kuitenkin oikeassa. Lopussa kiitos seisoo. Paperikasat eivät vyöry päälle ja hetken on helpompi hengittää. Kuvat eivät tällä kertaa liity tekstiin mitenkään. Parempi niin.Aurinkoista pakkasviikonloppua-
meillä viikonlopun vietto alkaa pienen väen pikkujoulujuhlalla, kohta talo täyttyy pienistä ja suuremmistakin tonttuilijoista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!