maanantai 10. marraskuuta 2014

Stracciatella-juustokakkua isälle ja muille



Isänpäivänä.
Kolmekuukautinen aamuvirkku 
juhli isää nukkumalla huimat 2,5 tuntia tavallista
 pidempään aamulla- 
ja heräsi siis juhlapäivän kunniaksi vasta klo 07.20.
Siitä käynnistyi isänpäivän vietto.
Kortteja kasakaupalla, kakkua ja kahvia.


















Tällä juustokakulla olemme herkutelleet muutaman kerran-
ja hyvältä se maistui näin isänpäivänäkin. 

Alkuperäinen ohje on otettu tuorejuustopaketista,
laitetaan se nyt tänne muistiin.

Stracciatella-juustokakku

6 kpl Digestivekeksejä murennettuna
4 kananmunaa
2 dl sokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
200 g tummaa suklaata rouhittuna


Painele keksimurut irtopohjavuoan pohjalle.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri tasaiseksi. Sekoita joukkoon keltuais-sokerivaahto hyvin vatkaten. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se juusto-keltuaisseokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi juustoseokseen. Sekoita joukkoon puolet rouhitusta suklaasta, kaada seos vuokaan ja lisää päälle loppu suklaarouhe. Anna jäätyä pakastimessa yön yli. 
Ota jäädyke huoneenlämpöön n. 30 min ennen tarjoilua.





2 kommenttia:

  1. No teillähän on ollut ruhtinaallisen myöhäinen herätys ;)
    Kakku näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sehän oli melkein kuin ois puoleenpäivään nukkunut :D Kakku on oikein kokeilemisen arvoista, kuva ei ihan tee oikeutta kun pääsi unohtumaan tarjolle laitetun kakun kuvaaminen... Kivaa viikkoa sinne!

      Poista

Kiitos kommentistasi!