maanantai 5. tammikuuta 2015

Maa(ilma)n helpoin suklaakakku kaamoksen kesytykseen



Täällä ei haaveilla terveellisemmästä ruokavaliosta.
Täällä syödään suklaata harva se päivä-
ja viimeksi tässä muodossa.
Ohje on napattu talteen pahanpäivän 
varalle Kotivinkistä 7/11
- ja kyllä niitä suklaakakun vaativia pahoja päiviä 
onkin matkan varrelle sen jälkeen osunut...




Helppo suklaakakku


100 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
50 g tummaa suklaata

Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. 
Lisää vaahtoon lämmin voisula.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita hellästi tasaiseksi.
Vuoraa irtopohjavuoka (n.24 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Taikina on aika paksua, tasoita se vuoan pohjalle. 
Paloittele suklaa sormenpään kokoisiksi paloiksi ja painele taikinaan.
Kypsennä 150 asteessa noin 30 minuuttia. 
Kakku saa jäädä taikinaiseksi sisältä.
Koristele halutessasi marjoilla ja tarjoa kermavaahdon tai 
jäätelön kanssa.
Hyvää myös sellaisenaan.








Leppoisaa Loppiaista!



6 kommenttia:

  1. Kiitti simppelistä reseptistä! On kiva, kun tuollaiset aineet melkein yleensä löytyy kaapista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Kaisa! Tuohon tosiaan ainekset löytyvät kaapista petollisen usein :D
      Mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  2. Kiitos ♡ tietää mitä huomenna harjoittelen ;) mäki sun herkku ohjeiden kaa lipsun dietistä. Mutta eipä tuo tuntunut haittaavan. Hyvä ruoka ( kakku) parempi mieli ♡

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää ja tuskin voi pahaa ollakaan. Täytyy joskus testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla- ja tosiaan tuskin mikään mihin tulee lähinnä vain voita, sokeria ja suklaata voi pahaa olla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!